Údenie mäsa v pohodlí domova
Sponzorované odkazy:

Vonku už asi teplo nebude, takže si vonku tento rok ťažko niečo ugrilujeme, alebo vyúdime. Čo tak si ale niečo vyúdiť v pohodlí a teplúčku doma? Vzhľadom k tomu, že sú digitálne udiarne ľahké a skladné, dajú sa doma umiestniť kamkoľvek v blízkosti digestora. V kuchyni vám potom poslúžia aj ako sušička ovocia, alebo pomaly pečúca rúra.
S digitálnou udiarňou navyše odpadá starosť so správnou teplotou mäsa a dĺžkou údenia. Udiareň je plne automatizovaná, vnútorný termostat stráži správnu teplotu a až bude mäso krehké a šťavnaté, udiareň vás sama zavolá. Pokiaľ hneď nepribehnete, dokáže mäso udržať teplé aj niekoľko hodín.

Prevádzka
Na prevádzku udiarne stačí ju zapojiť do elektrickej zásuvky, voda a drevené chipsy, alebo brikety. Dávkovanie brikiet si udiareň riadi sama a chladný dym, ktorý produkuje, uvoľňuje čistú chuť dreva. V mäse nie sú cítiť ani nežiadúce splodiny, pretože sa spálená briketa automaticky odsúva preč.
Teplota mäsa
Do mäsa, ktoré chcete vyúdiť, zapichnite monitorovaciu ihlu, nastavte niektorý z prevádzkových režimov a proces údenia môže začať. Na LED displeji nastavte buď čas a teplotu údenia, alebo cieľovú vnútornú teplotu mäsa. Elektrická udiareň teplotu stále sleduje vďaka integrovanému teplomeru v sonde, ktorý je zasunutý do mäsa. Pod mäsom je navyše umiestnený zásobník pre odkvapkávanie tuku, z ktorého si môžete urobiť k mäsu šťavu.

Autor: alza.cz Bradley Smoker – display
Brikety do údiarne
Brikety sú vyrobené z prírodne zlisovaných triesok, bez akýchkoľvek prísad. Chuť dymu je daný podľa rôznych druhov dreva a je produkovaný v počiatočných minútach horenia.
Najsilnejšiu arómu má Mesguite a hodí sa na údenie hovädzieho a bravčového mäsa.
Jelša a javor dodajú výraznú chuť morským plodom, šunke alebo slanine.
Pre údenie zveriny, bravčového mäsa a hovädzích rebier je vhodný dub.
Orech pekan alebo orechovec sa tiež hodí na hovädzie, zverinu a bravčové mäso.
Sladká a jemnejšia aróma jablone a čerešne je vhodná kuraciemu mäsu a sladkovodným rybám.
Brikety sa vyrábajú dokonca aj z dubových sudov od whisky.
Článok Údenie mäsa v pohodlí domova bol publikovaný 30. listopadu 2017 v 00.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Karolína Arnoštová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).
Podobné články
- Retro keramické obklady 23.06.2014 10.00
- Dizajnová kolekcia nástenných políc Cocoon 05.09.2013 08.15
- Originálne vianočné osvetlenie 14.12.2017 08.00
- 5 vychytávok nielen pre vianočné pečenie 26.12.2014 08.00
Top 10
- Šťastný bambus prináša hojnosť do domu. Viete, ako sa o neho starať?
- Stoličky z fliaš od Coca-Coly
- Letničky do hrantíkov - na slniečko a do tieňa
- Študentská izba - ako ju správne zariadiť?
- Ovocné i dekoratívne misy Blow Up
- Susedov strom - kto môže orezať jeho tieniace vetvy?
- Uvažujete o fotovoltike na dom? Toto pri jej plánovaní neopomeňte
- 3D plotové panely
- Ako predchádzať vzniku požiaru v bytovom dome?
- Oceľové tyče: vlastnosti a rozsah použitia
Tagy
interiér Záhrada bývanie kuchyňa dekorácie kuchyne kreslo nábytok kúpeľňa