Vákuovanie potravín ako šetrenie peňazí a záruka kvality
Sponzorované odkazy:
Snáď všetci ste niekedy zažili situáciu, kedy ste boli nútení z chladničky alebo špajze vyhádzať po záručnej dobe pokazené potraviny, pritom ste ich kupovali sotva pred pár dňami. V obchodoch je veľa lákadiel nabádajúcich na kúpu, pričom nie všetky potraviny v tej chvíli nutne potrebujete a dokážete zužitkovať. Výsledkom je potom neuveriteľné plytvanie surovinami a tým pádom aj vašich ťažko zarobených peňazí. Nie je pre odpadkový kôš takýto postup istá škoda? Ak si nedokážete pomôcť a napriek tomu budete aj naďalej kupovať veľa potravín do zásoby, potom si kúpte praktický vákuový systém, vďaka ktorému zostanú suroviny dlho čerstvé a vy si tak pochutnáte aj za niekoľko dní a pritom ušetríte desiatky eur mesačne.
Vákuovanie potravín nie je vôbec žiadnou novinkou, ba naopak sa do Slovenskej republiky tento systém uskladnenia potravín dostal už v 90– rokoch minulého storočia. Vtedy sa vákuovanie stalo neuveriteľným hitom, ale malo veľa svojich háčikov. Dnes sú vákuovacie systémy neuveriteľne vyspelé a multifunkčné, preto by ste sa bez nich nemali zaobísť.
Preč s plesňami a baktériami
Možno ste si doteraz neuvedomovali, koľko baktérií a predovšetkým plesní na vaše potraviny všade číha. Myslíte si, že keď ich uskladníte v chladničke, máte vyhrané? Opak je pravdou, lebo aj v chladnom prostredí chladničky sa baktérie šíria závratnou rýchlosťou a rovnako tak sa darí plesniam. A vzhľadom k faktu, že je väčšina pochutín otvorených a voľne položených vedľa iných druhov jedla, plesne a baktérie sa postupne šíri ďalej, až vám prakticky kontaminujú celý obsah chladničky. Toto zistenie je trochu desivé a o to viac dôvodov sa nájde na vákuovanie potravín.
Zachovanie nutričnej hodnoty
Jedlá majú tiež svoju nutričnú hodnotu a aj tá podlieha skaze. Čím dlhšie bude morčací steak so zemiakmi v chladničke, tým rýchlejšie stráca svoje výživové hodnoty, ktoré sú pre telo v prípade čerstvosti veľmi prospešné. Ak jedlo po uvarení, nakrájaní alebo vychladnutí vákuovo zabalíte, zaručíte jeho čerstvosť a tiež udržanie nutričných hodnôt. Druhý deň bude zdravý obed rovnako tak chutný, ako v čase, keď ste ho pripravovali.
Vrecká, škatuľky a praktické dózy
Vákuovanie prebieha v špeciálnom prístroji, kedy potraviny vákuovo zabalíte do špeciálnych vrecúšok určených práve na vákuovanie potravín. Tieto vrecká potom môžete vkladať do krabičiek, iných dóz a ďalších úložných a ľahko uskladnitelných systémov, ktoré nezaberajú príliš veľa miesta a budú vám neustále poruke. Laminovacie vrecká sú síce odolné a pomerne pevné, avšak ich otvorenie nie je nijako mechanicky náročné a nevyžaduje nožnice ani nôž. Vrecká tak môžete nosiť so sebou do zamestnania alebo ich dávať deťom do školy.
Článok Vákuovanie potravín ako šetrenie peňazí a záruka kvality bol publikovaný 17. května 2016 v 00.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Veronika Sýkorová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).
Top 10
- Magnetické koreničky Mago5
- Moderné domové čísla
- Šťastný bambus prináša hojnosť do domu. Viete, ako sa o neho starať?
- Poschodové postele nie sú len pre deti
- Ozdoby na vianočný stromček s kryštálmi Swarovski
- Susedov strom - kto môže orezať jeho tieniace vetvy?
- 3D plotové panely
- Aj detské izby sa riadia dizajnovými trendmi!
- Oceľové tyče: vlastnosti a rozsah použitia
- Chňapky do kuchyne: ručne šité a maľované
Tagy
interiér Záhrada bývanie kuchyňa dekorácie kuchyne kreslo nábytok kúpeľňa